Veľmi chutné jedlo z prehľadných a jednoduchých surovín.
Obľúbený julienne sa dá pripraviť aj iným spôsobom / koláž My, snímka obrazovky TikTok
Francúzske jedlá sa už dávno presťahovali do zápisníkov ukrajinských gazdiniek – mnohé varia ratatouille a gratin, pečú eclairs a profiteroles, ale čestné miesto v domácich kuchárskych knihách stále zaberá julienne.
Ako pripraviť chutné julienne s hubami – recept
V sociálnej sieti TikTok swirusilasya video používateľa pod prezývkou nisenitnitsia. Dievča ukázalo, ako varí julienne – recept nazbieral 30 tisíc lajkov a viac ako 40 tisíc ľudí si ho pridalo do záložiek. Vyskúšajte si pripraviť julienne s hubami a kuracím mäsom v pita chlebe – sme si istí, že vám bude chutiť.
Ingrediencie: 1:
- cibuľa – 1 ks;
- kuracie filé – 700 gramov;
- huby – 500 gramov;
- smotana s obsahom tuku najmenej 20 % – 200 gramov;
- múka – 1 polievková lyžica;
- syr – 100 gramov;
- tri obdĺžnikové pláty pita chleba;
- vajcia – 2 ks;
- panko sušienky;
- soľ, kuracie korenie, muškátový oriešok.
Po preštudovaní videa pochopíte, že julienne s kuracím mäsom a hubami sa pripravuje veľmi jednoducho – najprv musíte ošúpať cibuľu, umyť ju a nakrájať na malé kocky. To isté urobte so šampiňónmi a kuracím mäsom. Na panvicu vymastenú olejom vložte cibuľu a smažte ju do zlatista. Potom pridajte huby, priveďte k varu a prelejte do hlbokého taniera. Bez toho, aby sme panvicu opäť vymastili olejom, vložíme mäso, varíme 5 minút, potom posypeme korením na kuracie mäso a smažíme do zlatista.
Mäso a huby zmiešame na panvici, prisypeme múku, premiešame, osolíme, zalejeme smotanou a postrúhame muškátový oriešok. Premiešame stierkou a varíme, kým sa smotana neodparí. Na stôl položíme plát lavašu, doň vložíme plnku z kuracieho mäsa a húb, vedľa položíme nastrúhaný syr. Pitu zrolujte do obálky, takmer ako šawarmu, obaľte v žĺtkoch a panko strúhanke. Umiestnite julienne v pite na plech vyložený pergamenovým papierom, pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia 15 minút.

