Bounty roll bez pečenia: pomocou sušienok a kondenzovaného mlieka si pripravte chutnú pochúťku k čaju

Krehkú roládu s kokosovou príchuťou si nemožno nezamilovať.

Jednoduchá nepečená roláda zo sušienok vyzerá ako tyčinka Bounty / koláž My, snímka z YouTube

Počas obdobia výpadku elektriny kuchári oceňujú najmä recepty na nepečené dezerty. Jedným z takýchto nálezov je roláda so sladkou náplňou. Základ cesta sa pripravuje z piškót a krém z kondenzovaného mlieka. Na prípravu nepotrebujete ani sporák, ani rúru. A vyjde to tak chutne, že sa jedlo zje takmer okamžite.

Nepečená sušienková roláda so sladeným kondenzovaným mliekom

Dezert chutí ako tyčinka Bounty vďaka kokosovej náplni. Nie je náročný na prípravu. Hlavnou vecou je venovať čas, aby sa dezert podaril.

Prísady na cesto:

  • dvestopäťdesiat gramov sušienok;
  • tri polievkové lyžice kakaového prášku;
  • sto mililitrov vody alebo mlieka;
  • päť polievkových lyžíc cukru.

Na krém budete potrebovať:

  • sto gramov kondenzovaného mlieka;
  • sedemdesiat gramov masla;
  • štyridsať gramov (tri polievkové lyžice) kokosových hoblín;
  • sto gramov cukru.

Budete tiež potrebovať pergamen alebo potravinovú fóliu.

Pomocou mlynčeka na mäso, drviča alebo valčeka rozomeľte sušienky na drobky. Aby sa vám roláda bez pečenia podarila, mali by byť omrvinky čo najjemnejšie. Do tejto hmoty pridáme cukor, kakao. Pridajte vodu alebo mlieko izbovej teploty a vypracujte homogénne husté cesto.

Ďalej si pripravíme krém na Bounty roládu bez pečenia. Do kondenzovaného mlieka vmiešajte mäkké rozpustené maslo. Pridáme cukor a kokosové hobliny. Ak nemáte radi sladké dezerty, môžete pridať menej cukru alebo pár lyžíc kyslej smotany pre kyslejšiu chuť mlieka.

Prečítajte si tiež: Vychutnajte si sladký dezert s cukrom:

Na stôl položte pergamen a na ňom valčekom vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika. Aby sa dezert vyklopil úhľadne, povrch musí byť rovný. Na tento základ rovnomerne rozotrite krém. Potom dezert opatrne zabaľte tak, že papier zdvihnete z jedného okraja.

Hotovú Bounty roládu zabaľte do papiera a vložte na 30 minút do mrazničky, aby dobre stuhla. Potom ju môžete preniesť do chladničky a skladovať ju tam až do konzumácie. Pred podávaním dezert nakrájajte na rovnaké plátky.

Možno vás zaujímajú aj novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život