Tento šalát s dokonalou kombináciou vrstiev určite poteší každého.
Ako pripraviť jemný vrstvený šalát s hubami / koláž My, snímka obrazovky YouTube, foto depositphotos.com
Vrstvený šalát je skvelý nápad na dovolenku alebo víkend. Takéto jedlo je výdatné a výživné, každá vrstva v ňom je cítiť samostatne a pritom sa dokonale spája s ostatnými. Recept obsahuje ingrediencie, ktoré pozná každý. Po jeho ochutnaní sa táto pochúťka určite stane vašou obľúbenou.
Vrstvený šalát Nežnosť s kuracím mäsom, hubami a syrom
V tomto pokrme sú ingrediencie jemne nakrájané, uložené v oddelených vrstvách a potreté majonézou. Milovníci kombinácie mäsa a ovocia môžu do receptu pridať ananás, kukuricu alebo hrozno.
Pripravte si tieto výrobky:
- jedno kuracie filé;
- dvesto gramov húb;
- sto gramov syra;
- tri vajcia;
- jedna cibuľa;
- lyžicu slnečnicového oleja;
- stopäťdesiat gramov majonézy;
- soľ, korenie, bylinky podľa chuti.
Opláchnite kurča, vložte ho do hrnca s vodou a varte ho 15-20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky. Vývar sa odporúča nevylievať – je výborným základom pre prvé pokrmy.
Vajcia uvaríme natvrdo (asi 10 minút), preložíme ich do studenej vody. Oddeľte žĺtky od bielkov. Prvý z nich nastrúhajte na najjemnejšom strúhadle. Zmiešajte s kuracím filé, pridajte pár lyžíc omáčky (môžete si urobiť domácu majonézu) a vytvorte homogénnu hmotu.
Cibuľu nakrájame nadrobno, šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky. Na panvici s rozpáleným olejom opečieme cibuľu dozlatista. Vsypte huby a všetko spolu smažte ešte asi päť minút. Ak chcete, aby bol vrstvený šalát s vyprážanými hubami pikantnejší, pridajte aj strúčik cesnaku.
Prečítajte si tiež: Vychutnajte si šalátové šaláty, ktoré sa nachádzajú na povrchu, a potom ich nakrájajte na kúsky:
Bielkoviny a syr nastrúhajte na hrubom strúhadle. Teraz rozložte vrstvený šalát s vyprážanými hubami a kuracím mäsom a každú vrstvu potrite majonézou. Najprv príde na rad polovica žĺtkovej a mäsovej hmoty. Potom polovica húb, bielkovín. Potom opäť zopakujte vrstvy s mäsom a hubami. Navrchu pokrm hojne posypte syrom.
Hotový vrstvený šalát s kuracím mäsom vložíme na niekoľko hodín do chladničky. Pri podávaní posypeme bylinkami alebo ozdobíme iným spôsobom podľa vlastného uváženia.
Podľa tohto receptu môžete pripraviť aj obložený šalát so šunkou namiesto mäsa. Príprava tohto pokrmu je rýchlejšia, pretože filé nemusíte variť.

