Jeden lacný výrobok, ktorý má každý, premení plnenú kapustu na umelecké dielo.
Plnená kapusta je najlepšia dusená v mlieku / koláž My, screenshot
Mnohé gazdinky vedia, ako uvariť plnenú kapustu – recepty sa dedia z generácie na generáciu, ale sotva sa od seba nápadne líšia. Spravidla sa pokrm pri dusení zalieva vodou, čo však nie je najlepšia voľba. Zistite, čo pridať do plnenej kapusty, aby bola šťavnatá a jemná.
Ako uvariť chutnú plnenú kapustu – časom overený recept
Asi neexistuje žena, ktorá by svoje kulinárske schopnosti nechcela dotiahnuť do absolútna. Takáto túžba platí pri zložitých jedlách a pri varení jednoduchších – ako uvariť napríklad plnenú kapustu, vie každý. Aj pre takúto zdanlivo nekomplikovanú večeru však existuje tajomstvo, pomocou ktorého môžete výrazne zlepšiť chuť kapusty aj mäsa.
Trik spočíva v produkte, ktorým treba zaliať už stočené „závitky“, takže ak ste ešte stále neuhádli, v čom dusiť plnenú kapustu – skúste pridať mlieko. Sme si istí, že výsledok vás nadchne a nebudete sa chcieť vrátiť k bežnému receptu s vodou.
Ingrediencie: 1:
- 15-20 kapustných listov;
- 300 gramov mletého mäsa;
- 0,5 šálky varenej ryže;
- 2 cibule;
- 1 mrkva;
- 500 ml mlieka s ľubovoľným obsahom tuku;
- 1 PL paradajkového pretlaku;
- 3 strúčiky cesnaku;
- soľ, korenie, olej.
Podľa tejto technológie získate úžasnú plnenú kapustu – recept je jednoduchý, ale veľmi dobrý. Najprv musíte vziať kapustu, umyť ju, vyrezať jadrovník a zeleninu vhodiť do hrnca s vriacou vodou. Varte ju do mäkka, potom ju vyberte a oddeľte listy.
Ryžu uvaríme do polomäkka, spojíme so surovou mletou kapustou a jednou nastrúhanou cibuľou. Osolíme, okoreníme a premiešame. Druhú cibuľu nakrájame na kocky, dáme na rozohriatu panvicu vymastenú olejom, pridáme nastrúhanú mrkvu. Zeleninu opečieme do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie, varíme ďalších päť minút.
Jeden kapustný list položíme na dosku, rozbijeme kladivom, aby sme odstránili zhrubnutie, plnku z mletého mäsa a ryže položíme bližšie k širokému okraju. Dovbety zvinieme, pričom kapustu pevne stlačíme prstami, aby sa výrobok počas dusenia nerozpadol. Zvyšné závitky zrolujte podľa rovnakého princípu.
Prečítajte si tiež:
Plnenú kapustu opečieme z oboch strán dozlatista, potom ju preložíme do hrnca alebo kotlíka, zalejeme mliekom a privedieme do varu. Znížte teplotu, prikryte hrniec pokrievkou a varte 20 minút.
DÔLEŽITÉ: Počas varenia sa mlieko môže zrážať, ale toho sa netreba báť – stačí srvátku odstrániť lyžicou a do plnenej kapusty pridať zeleninový dressing a variť ďalších 20 minút.

