Ako rýchlo olúpať tekvicu: šéfkuchár sa podelil o osvedčené metódy

Jednoduché lifehacky vám ušetria dosť času.

Odkaz skopírovaný

Ako olúpať tekvicu z tvrdej šupky / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa

Naučíte sa:

  • Ako zmäkčiť tvrdú tekvicovú kôru
  • Najlepší spôsob prípravy tekvice pred jej olúpaním

Sezóna tekvíc je v plnom prúde a existuje pomerne veľa chutných jedál, ktoré z nej môžete pripraviť. Pri varení však často nastáva problém – šupka tekvice sa pomerne ťažko odrezáva.

Mohlo by vás zaujímať: Povrchy žiaria čistotou: Šikovný trik na čistenie mastných škvŕn v kuchyni.

My zistil, ako to vyriešiť. místní šéfkuchár Eugene Klopotenko na svojom kanáli na YouTube otestoval tri spôsoby rýchleho vyčistenia tekvice a podelil sa o výsledky.

Spôsob č. 1

Prvý spôsob, ako zmäkčiť kôru tekvice, je poslať ju na 15 minút do predhriatej rúry. Po upečení sa štruktúra tekvice nezmení, ale bude sa oveľa ľahšie lúpať.

Metóda č. 2

Ak nemáte rúru, pomôže vám mikrovlnná rúra. Ohrievajte v nej kúsok tekvice 10 minút. Tekvica nezmäkne tak ako v rúre, ale aj tak sa bude ľahšie lúpať.

Metóda č. 3

Keď nemáte možnosť použiť domáce spotrebiče a potrebujete vyčistiť tekvicu, pomôže vám obyčajná voda. Namočte zeleninu na dve hodiny do horúcej vody a výsledok bude ako po pečení v rúre.

Pozrite si video o rýchlych spôsoboch čistenia tekvice:

Prečítajte si tiež:

O osobe: Jevgenij Klopotenko

Jevgenij Viktorovič Klopotenko je ukrajinský kuchár, reštaurátor, sociálny aktivista, bloger a televízny moderátor. Je spoluzakladateľom reštaurácie „Pred sto rokmi“ (Kyjev) a bistra „Iné“ (Ľvov), autorom populárnej ukrajinskej kulinárskej webovej stránky klopotenko.com, píše Wikipédia.

Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením klávesovej skratky Ctrl+Enter informujte redakciu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život