Hostia budú „ahhh“: nezvyčajné krídla v bombastickej marináde.

Recept na lahodné morčacie krídla.

Odkaz skopírovaný

Morčacie krídla v rúre – recept / koláž: My, foto: instagram.com/olga_riabenko_/ screenshot

Ak ste zvyknutí pripravovať len kuracie krídla, potom vám odporúčame vyskúšať nový recept a pripraviť morčacie krídla. Pokrm vyjde veľmi šťavnatý, chutný a s chrumkavou kôrkou.

Mimochodom, do marinády môžete pridať aj svoje obľúbené korenie, uvádza My s odkazom na olga_riabenko.

Mohlo by vás zaujímať: Skutočný zázrak: šalát „Not Olivier“ prekvapí aj skúsené hostiteľky

Morčacie krídla v marináde – recept

Ingrediencie:

  • Morčacie krídla – 3 ks;
  • Citrón – 1 ks;
  • Cibuľa – 2 ks;
  • Sladká paprika – 2 ks;
  • Pomarančová šťava – 150 ml;
  • Cesnak – 3 strúčiky;
  • Paprika – 1 lyžička;
  • Kurkuma – ½ lyžičky;
  • Sušené paradajky – 1 lyžička;
  • Sušený rozmarín – 1 lyžička;
  • Soľ, korenie – podľa chuti;
  • Olej -3 PL;
  • Maslo – 40 g

Krídla narežte v miestach kĺbov.

Vytlačte citrónovú šťavu, potrite ňou krídla, posypte koreninami, pridajte rastlinný olej, cesnak, dobre premiešajte a nechajte marinovať niekoľko hodín alebo cez noc.

Na dno formy vložíme nakrájanú cibuľu, papriku a pridáme olej.

Rozložte krídla, zalejte ich pomarančovou šťavou a formu zakryte fóliou.

Pečte 2 hodiny pri teplote 180 stupňov, pričom formu prelievajte omáčkou.

Zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme v rúre ďalších 10 minút, kým sa omáčka neskaramelizuje.

Dobrú chuť!

Pozrite si video o príprave morčacích krídel:

Mohlo by vás zaujímať:

O osobe: olga_riabenko

olga_riabenko je populárna ukrajinská foodblogerka na Instagrame, superfinalistka súťaže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelne zverejňuje exkluzívne recepty znamenitých jedál. Olgu_riabenko odoberá viac ako 170 tisíc používateľov sociálnej siete.

Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačte Ctrl+Enter, aby ste o tom informovali redakciu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život