Recept na lahodné morčacie krídla.
Odkaz skopírovaný
Morčacie krídla v rúre – recept / koláž: My, foto: instagram.com/olga_riabenko_/ screenshot
Ak ste zvyknutí pripravovať len kuracie krídla, potom vám odporúčame vyskúšať nový recept a pripraviť morčacie krídla. Pokrm vyjde veľmi šťavnatý, chutný a s chrumkavou kôrkou.
Mimochodom, do marinády môžete pridať aj svoje obľúbené korenie, uvádza My s odkazom na olga_riabenko.
Mohlo by vás zaujímať: Skutočný zázrak: šalát „Not Olivier“ prekvapí aj skúsené hostiteľky
Morčacie krídla v marináde – recept
Ingrediencie:
- Morčacie krídla – 3 ks;
- Citrón – 1 ks;
- Cibuľa – 2 ks;
- Sladká paprika – 2 ks;
- Pomarančová šťava – 150 ml;
- Cesnak – 3 strúčiky;
- Paprika – 1 lyžička;
- Kurkuma – ½ lyžičky;
- Sušené paradajky – 1 lyžička;
- Sušený rozmarín – 1 lyžička;
- Soľ, korenie – podľa chuti;
- Olej -3 PL;
- Maslo – 40 g
Krídla narežte v miestach kĺbov.
Vytlačte citrónovú šťavu, potrite ňou krídla, posypte koreninami, pridajte rastlinný olej, cesnak, dobre premiešajte a nechajte marinovať niekoľko hodín alebo cez noc.
Na dno formy vložíme nakrájanú cibuľu, papriku a pridáme olej.
Rozložte krídla, zalejte ich pomarančovou šťavou a formu zakryte fóliou.
Pečte 2 hodiny pri teplote 180 stupňov, pričom formu prelievajte omáčkou.
Zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme v rúre ďalších 10 minút, kým sa omáčka neskaramelizuje.
Dobrú chuť!
Pozrite si video o príprave morčacích krídel:
Mohlo by vás zaujímať:
O osobe: olga_riabenko
olga_riabenko je populárna ukrajinská foodblogerka na Instagrame, superfinalistka súťaže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelne zverejňuje exkluzívne recepty znamenitých jedál. Olgu_riabenko odoberá viac ako 170 tisíc používateľov sociálnej siete.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačte Ctrl+Enter, aby ste o tom informovali redakciu.

