Najchutnejší jesenný dezert: recept na tekvicový kastról za 30 minút

Recept na veľmi chutný tekvicový nákyp.

Odkaz skopírovaný

Recept na ľahko pripraviteľný tekvicový nákyp / Kolage: My, foto: screenshoty z videa

Jeseň je v plnom prúde, čo znamená, že pre milovníkov tekvice je teraz ten najlepší čas na prípravu rôznych jedál s touto sezónnou zeleninou. Najmä tekvicový nákyp bude mať bezkonkurenčnú chuť.

My sa naučil, ako ho pripraviť z jednoduchých a cenovo dostupných surovín len za 30 minút. náš krajan blogerka Natalia Azarchiknata1020 o ňom porozprávala v relácii TikTok azarchiknata1020.

Mohlo by vás zaujímať: Kráľovská večera z jednoduchých surovín: recept na šikovné jedlo za 25 minút.

Tekvicový nákyp – recept

Ingrediencie:

  • Tekvica 500 g
  • Vajcia 2 ks
  • Cukor 70 g
  • Vanilkový cukor 10 g
  • Soľ
  • Mlieko 100 ml
  • Maslo 40 ml
  • Múka 100 g múky
  • Prášok do pečiva 10 g

Tekvicu umyte, ošúpte a nastrúhajte na najhrubšom strúhadle na plátky. Potom tekvicu vložte do formy vyloženej pergamenovým papierom.

Potom si pripravíme cesto. V miske zmiešame vajcia s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom, potom pridáme mlieko, maslo, múku a prášok do pečiva. Všetky prísady dôkladne premiešame a zmes nalejeme na tekvicu.

Tekvicový nákyp pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 minút.

Dobrú chuť!

Pozrite si video, ako pripraviť tekvicový nákyp:

Mohlo by vás zaujímať:

O osobe: Natalia Azarchik

Natalia Azarchik je ukrajinská blogerka pod prezývkou azarchiknata1020, ktorá na sociálnych sieťach zverejňuje videá s receptami na rôzne jedlá a tiež sa s publikom delí o užitočné lifehacky. Stránku blogerky na TikToku sleduje viac ako 150 000 používateľov.

Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením klávesovej skratky Ctrl+Enter informujte redakciu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život