Výdatný prvý chod s haluškami osloví každého, kto ho vyskúša.
Chutná polievka s haluškami na poltavský spôsob sa pripravuje úplne jednoducho / koláž My, screenshot z YouTube
Azda neexistuje náš krajan, ktorý by nemal rád poltavské halušky. A ak spojíte nadýchané výrobky s voňavým vývarom, získate dokonalú polievku. Toto druhé jedlo sa považuje za klasiku ukrajinskej kuchyne. Uvítajú ho v každej rodine.
Vyskúšajte si sami pripraviť polievku s haluškami – recept vás poteší svojou jednoduchosťou a dokonalou kombináciou produktov. Krehké výrobky z cesta urobia z obyčajnej večere kulinárske majstrovské dielo.
Lahodná polievka s haluškami – ukrajinský recept
Vývar sa zvyčajne varí na chudom kuracom mäse. Predpokladá sa, že ľahký základ je pre toto jedlo vhodnejší, ale môžete vziať aj bravčové mäso.
Prísady na polievku sú nasledovné:
- tristo gramov kuracieho filé;
- dva zemiaky;
- jedna mrkva;
- jedna cibuľa;
- jeden bobkový list;
- polievková lyžica slnečnicového oleja;
- korenie a soľ podľa chuti.
A na cesto na galushki recept navrhuje vziať nasledujúce produkty:
- dve vajcia;
- sto gramov múky;
- dve polievkové lyžice vody;
- čajová lyžička oleja;
- štipka soli.
Polievku s galuškami môžete uvariť aj bez mäsa na zeleninovom vývare – bude nemenej chutná.
Kuracie filé opláchnite, očistite od fólií a kostí. Vložte ho do hrnca s vodou a bobkovým listom. Varte približne 40 minút na miernom ohni, v prípade potreby odoberte penu. Potom mäso vyberte, nakrájajte na prúžky a vráťte ho do polievky spolu s haluškami.
Nastrúhajte mrkvu a nadrobno nakrájajte cibuľu. Zeleninu opečieme na rozpálenej panvici s olejom do zlatista (asi 5 minút). Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme ich do vývaru spolu so smaženicou. Varte približne 15 minút.
Prečítajte si tiež: 1:
Počas tejto doby vymiesime zo všetkých uvedených surovín husté cesto. Nakrájajte ho na kúsky nožom alebo odštipnite prstami. Keď sú zemiaky napoly uvarené, je čas pridať halušky do polievky. Pokrm varte ešte 5 až 10 minút (v závislosti od veľkosti halušiek) a nechajte ho chvíľu odstáť pod pokrievkou.
Hotové jedlo podávajte s čerstvými bylinkami a podľa potreby s kyslou smotanou. Polievka s galuškami a mäsom sa môže skladovať najviac 2 dni.

