Malé nsy pri varení pohánky majú v skutočnosti veľký význam.
Odkaz skopírovaný
Štyri tajomstvá varenia pohánky dokonalej chuti / Koláž: My, foto: snímky z videa
Naučíte sa:
- Ako pripraviť pohánku na varenie
- Ako dlho variť pohánku, aby bola dokonale uvarená
Pohánka je príloha, ktorá je na prvý pohľad jednoduchá na prípravu. Často je však nedovarená, pripáli sa, stáva sa vodnatou. Je to preto, že málokto berie do úvahy niekoľko dôležitých nuáns.
Mohlo by vás zaujímať: Ako „zachrániť“ chladničku a jedlo, keď zhasne svetlo: Tipy za milión.
My sa naučil, ako dokonale uvariť pohánku, aby bola chutná, aromatická a drobivá. náš krajan blogerka Daria o tom porozprávala v TikTok dehustatorke.
Ako pripraviť pohánku pred varením
Väčšina žien v domácnosti pred varením pohánku vyberie a umyje, a potom ju hneď nasype do hrnca a dá na oheň. To je však veľká chyba.
Daria radí, aby ste pohánku po opláchnutí vysypali na suchú papierovú utierku a potom ju hodili na studenú panvicu. Tam by sa pohánka mala smažiť asi tri minúty. Potom sa môže variť v pomere 1 šálka pohánky na 2 šálky vody.
Ako dlho sa pohánka varí
Blogerka upozornila na niekoľko ďalších dôležitých nuáns varenia pohánky už v hrnci. Po prvé, keď sa začne variť, mala by byť osolená. Po druhé, pohánku je lepšie variť pod zatvorenou pokrievkou, bez miešania, na miernom ohni. Po tretie, nie je potrebné určovať ideálny čas varenia pohánky – varte ju, kým sa voda úplne neodparí.
Pozrite si video o tom, ako dokonale uvariť pohánku:
Prečítajte si tiež:
O osobe: dehustatorka
dehustatorka je ukrajinská blogerka Darya, ktorá na sociálnych sieťach zdieľa chutné recepty jedál, ako aj kulinárske lifehacky. na Instagrame ju odoberá viac ako 130 tisíc používateľov.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačte Ctrl+Enter, aby ste o tom informovali redakciu.

