Hora bagelov za 33 hrivien: recept, ktorý prekvapí každého

My vám poradí, ako pripraviť celý tanier bagelov len za 33 UAH.

Odkaz skopírovaný

Recept na ochutené bagely / Koláž: My, foto depositphotos.com

Voňavé bagety s džemom – jedna z najkrajších spomienok na detstvo každého z nás. Okrem toho budú jemné a voňavé bagely skvelým doplnkom jesenného čajového večierka. Hlavred s odkazom na kulinársku blogerku @alionakarpiuk vám prezradí, ako si za 33 hrivien pripraviť horu bagelov, ktoré sa vám budú rozplývať v ústach.

Ingrediencie: 1:

  • múka – 500 g;
  • maslo – 50 ml;
  • sušené droždie – 11 g;
  • cukor – 50 g;
  • voda – 250 ml.

Postup varenia

Najprv si pripravte teplú vodu, pridajte maslo, cukor a sušené droždie. Všetko dobre premiešajte.

Múku pridávame v troch fázach. Nezabudnite dobre premiešať, aby bolo cesto pružné.

Cesto prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste 30 minút kysnúť.

Keď cesto vykysne, rozdeľte ho na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na kruh a nakrájame na 8 trojuholníkov.

Na široký okraj každého dielu cesta dáme trochu hustého džemu – najlepší je jablkový alebo slivkový. Potom cesto opatrne stočíme do tvaru bagety, položíme ich na plech a vrch potrieme vodou alebo mliekom.

Bagety by sa mali piecť približne 35 minút pri teplote 180 °C.

Horúce bagely sa ešte oplatí potrieť maslom. V prípade potreby ich posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ako pripraviť chutné bagely – pozrite si video:

Ďalšie recepty:

O osobe: alionakarpiuk

alionakarpiuk je populárny ukrajinský kuchársky bloger na sociálnej sieti Instagram. Autor blogu pravidelne zverejňuje exkluzívne recepty znamenitých jedál. Alionakarpiuk odoberá viac ako 60 tisíc používateľov sociálnej siete.

Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením Ctrl+Enter informujte redakciu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život