Pri varení špagiet je veľmi dôležité dodržiavať správne pomery.
Skopírovaný odkaz
Hlavné tajomstvo chutných špagiet / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Naučíte sa:
- Čo pridať do hrnca pred varením špagiet
- Ako dlho sa špagety varia
Na prvý pohľad dokáže uvariť špagety aj dieťa. Otázkou však je, že nie všetky sa ukážu ako chutné. A to všetko preto, že mnohí ľudia nevedia o dôležitej nse.
My sa naučil, ako správne variť špagety, aby sa nezlepili. Na svojom kanáli na YouTube nám o tom porozprával ukrajinský šéfkuchár Eugene Klopotenko.
Od čoho závisí chuť špagiet
Na to, ako sa špagety uvaria, má vplyv niekoľko faktorov. Najdôležitejšie je vybrať si správne cestoviny, mali by byť vyrobené z tvrdej pšenice. Väčšina ľudí tiež robí chybu, že vodu, v ktorej sa špagety varia, solí „od oka“.
Klopotenko hovorí, že je dôležité zvážiť pomer vody a soli. Na liter tekutiny by malo byť 10 gramov soli. To je životabudič, ktorý zabezpečí, že špagety budú chutné.
„Varenie cestovín závisí nielen od množstva vody a kvality cestovín, ale aj od množstva soli, ktoré bude vo vašej panvici,“ zdôraznil.
Okrem toho šéfkuchár radí pridať do vody trochu oleja a variť špagety maximálne sedem minút. Ďalším dôležitým pravidlom je nepreplachovať cestoviny. V minulosti sa to robilo preto, lebo cestoviny boli nekvalitné.
Pozrite si video o tom, ako správne uvariť špagety:
Prečítajte si tiež:
O osobe: Jevgenij Klopotenko
Jevgenij Viktorovič Klopotenko je ukrajinský kuchár, reštaurátor, sociálny aktivista, bloger a televízny moderátor. Je spoluzakladateľom reštaurácie „Pred sto rokmi“ (Kyjev) a bistra „Iné“ (Ľvov), autorom populárnej ukrajinskej kulinárskej webovej stránky klopotenko.com, píše Wikipédia.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením klávesovej skratky Ctrl+Enter informujte redakciu.

