Predjedlo sa pripravuje veľmi jednoducho.
Odkaz skopírovaný
Recept na chutnú pečeňovú paštétu / Koláž: My, foto: screenshoty z videa
Keď sú hostia za dverami alebo si chcete dať rýchle, ale zároveň výdatné občerstvenie, na pomoc prichádzajú chuťovky. Jednou z nich je pečeňová paštéta s jablkami. Ako zistil My, táto paštéta sa výborne hodí k toastom, krutónom alebo chrumkavým chlebíkom.
Ukázalo sa, že paštéta sa pripravuje veľmi jednoducho. Kuchárska blogerka @viktoria__cooking na svojej stránke na Instagrame ukázala postup krok za krokom.
Ingrediencie: Paštéta sa pripravuje z troch druhov surovín, ktoré sa používajú na výrobu paštét:
- 500-600 g kuracej pečene;
- 100 g masla;
- 100 ml smotany;
- 2 jablká;
- 3 strúčiky cesnaku;
- 1 cibuľa;
- 1 mrkva;
- 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška;
- soľ, korenie podľa chuti.
Najskôr si pripravte pekáč tak, že ho vyložíte pergamenom, aby sa pokrm neprilepil na dno.
Potom opatrne vložte všetky pripravené prísady do formy, vyhlaďte povrch a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C.
Pečieme približne 50-60 minút.
Potom upečené výrobky vyšľahajte mixérom do hladka.
Hotovú paštétu preložte do formy a nechajte vychladnúť.
Foodbloggerka poznamenáva, že na vrch rada pridáva ešte karamelizované jablká.
Ako vidíte, paštéta sa pripravuje veľmi ľahko a je veľmi jemná a chutná.
Dobrú chuť!
Ako pripraviť pečeňovú paštétu s jablkami – pozrite si video:
Ďalšie recepty:
O profile: @viktoria__cooking
viktoria__cooking je foodblog na TikToku a Instagrame, ktorý vedie žena. Autorka na svojich stránkach zdieľa jednoduché a chutné recepty, ktoré môže zopakovať každý. Na Instagrame @viktoria__cooking je prihlásených viac ako 76-tisíc používateľov, na TikToku 45-tisíc používateľov.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačte Ctrl+Enter, aby ste o tom informovali redakciu.

