Recept na kyslú kapustu novým spôsobom: všetko tajomstvo v jednej zložke

Takže ešte nemáte kyslú kapustu.

Odkaz skopírovaný

Ako uvariť kyslú kapustu – osvedčený recept / Kolage: My, foto depositphotos.com, pexels

Kyslá kapusta je pomerne obľúbeným pokrmom, ktorý sa môže podávať so zemiakmi aj s mäsovými jedlami. Existuje mnoho receptov na kyslú kapustu, ale tentoraz My navrhuje pridať jednu tajnú ingredienciu.

náš krajan foodblogerka @_tanyushina_ sa na Instagrame podelila o svoj recept na kyslú kapustu s medom.

Budete potrebovať:

  • kapustu;
  • mrkva;
  • med – 1,5 PL;
  • soľ – 1,5 PL. l;
  • voda – 1 l.

Postup varenia

Najskôr je potrebné pripraviť nálev. Na 1 liter vody pridajte 1,5 polievkovej lyžice soli, priveďte do varu a ochlaďte na vlažnú teplotu.

Potom prilejte 1,5 polievkovej lyžice medu a dôkladne premiešajte, aby sa úplne rozpustil.

Nálev nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Mimochodom, o recept na božské paradajky z kyslej kapusty sme sa už podelili.

Medzitým nakrájajte kapustu a prípadne pridajte mrkvu.

Kapusta by mala byť pevne utlačená v nádobách, v ktorých kysne. Všetko naplňte nálevom a nechajte stáť na stole približne 1,5 – 2,5 dňa. V závislosti od teploty vo vašej kuchyni. Čím je teplejšie, tým rýchlejšie bude kapusta kvasiť.

Po 24 hodinách ju môžete ochutnať.

Mimochodom, počas dusenia kyslej kapusty nezabudnite uvoľňovať vzniknuté plyny napríklad pomocou tyčinky na sushi. Hlavne nepoužívajte kovový predmet.

Ako uvariť kyslú kapustu s medom – pozrite si video:

Ďalšie recepty:

O osobe: _tanyushina_

Tatiana Yushina _tanyushina_ je populárna kuchárska blogerka na sociálnej sieti Instagram. Autorka blogu pravidelne zverejňuje zaujímavé recepty znamenitých jedál. Viac ako 146 tisíc používateľov Instagramu je prihlásených k odberu _tanyushina_.

Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačte Ctrl+Enter, aby ste o tom informovali redakciu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život