Recept na božsky chutné studené kohúty z guláša.
Odkaz skopírovaný
Recept na studeného kohúta na želatíne / Kolage: My, foto: screenshoty z videa
Cholodeska – jedlo, ktoré je najčastejšie vidieť na sviatočnom stole, pretože matky a staré mamy ho zvyčajne varia pol dňa. Ak však chcete jesť cholodets vo všedný deň, existuje nádherný recept na jedlo len za dve hodiny.
My sa dozvedel, že o tajný recept na veľmi chutný a rýchlo uvarený studoled sa na TikToku podelila ukrajinská blogerka Natalia Tsukat.
Mohlo by vás zaujímať: Taká chutná, že nezostane na stole: recept na karfiolový šalát.
Chladničky z guláša – recept
Ingrediencie:
- Želatína 25 g
- Voda 600 g
- Kuracie dusené mäso 400 g
- Hovädzie dusené 400 g
- Cesnak 2-3 strúčiky
- Soľ
- Korenie
Najskôr pretrite cesnak a vložte ho do formy, v ktorej budú tuhnúť cholodety. Naň dáme očistený od prebytočného tuku guláš, môžeme ho ukladať vo vrstvách, striedavo kuracie a hovädzie mäso.
Medzitým si treba pripraviť želatínu. Zalejeme ju teplou vodou, premiešame a necháme 10 minút napučať. Po uplynutí stanoveného času zalejeme mäso želatínou a vložíme na dve hodiny do chladničky.
Dobrú chuť!
Pozrite si video o tom, ako pripraviť dokonalé cholodets za dve hodiny:
Mohlo by vás zaujímať:
O osobe: Natalia Tsukat
Natalia Tsukat je ukrajinská blogerka, ktorá na sociálnych sieťach zdieľa recepty na rôzne jedlá. Jej stránku na TikToku má prihlásených viac ako 75-tisíc používateľov.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením Ctrl+Enter informujte redakciu.

