Chutí ako od mamy, ale varí sa rýchlejšie: recept na studeného kohúta za dve hodiny

Recept na božsky chutné studené kohúty z guláša.

Odkaz skopírovaný

Recept na studeného kohúta na želatíne / Kolage: My, foto: screenshoty z videa

Cholodeska – jedlo, ktoré je najčastejšie vidieť na sviatočnom stole, pretože matky a staré mamy ho zvyčajne varia pol dňa. Ak však chcete jesť cholodets vo všedný deň, existuje nádherný recept na jedlo len za dve hodiny.

My sa dozvedel, že o tajný recept na veľmi chutný a rýchlo uvarený studoled sa na TikToku podelila ukrajinská blogerka Natalia Tsukat.

Mohlo by vás zaujímať: Taká chutná, že nezostane na stole: recept na karfiolový šalát.

Chladničky z guláša – recept

Ingrediencie:

  • Želatína 25 g
  • Voda 600 g
  • Kuracie dusené mäso 400 g
  • Hovädzie dusené 400 g
  • Cesnak 2-3 strúčiky
  • Soľ
  • Korenie

Najskôr pretrite cesnak a vložte ho do formy, v ktorej budú tuhnúť cholodety. Naň dáme očistený od prebytočného tuku guláš, môžeme ho ukladať vo vrstvách, striedavo kuracie a hovädzie mäso.

Medzitým si treba pripraviť želatínu. Zalejeme ju teplou vodou, premiešame a necháme 10 minút napučať. Po uplynutí stanoveného času zalejeme mäso želatínou a vložíme na dve hodiny do chladničky.

Dobrú chuť!

Pozrite si video o tom, ako pripraviť dokonalé cholodets za dve hodiny:

Mohlo by vás zaujímať:

O osobe: Natalia Tsukat

Natalia Tsukat je ukrajinská blogerka, ktorá na sociálnych sieťach zdieľa recepty na rôzne jedlá. Jej stránku na TikToku má prihlásených viac ako 75-tisíc používateľov.

Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením Ctrl+Enter informujte redakciu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život