Kapusta Pelustka chutí 10-krát lepšie ako bežná kapusta: zavriem tri porcie naraz

Sladká kapusta Peliustka vybuchne zo stola za pár minút.

Veľmi chutná kapusta Pelyustka – klasický recept s červenou repou / koláž My, snímka obrazovky YouTube

Aromatická kapusta Pelyustka je veľmi chutný prípravok, ktorý sa varí s pridaním červenej repy. Občerstvenie má nezvyčajnú ružovú farbu a vyzerá ako okvetné lístky ruží. Na každom sviatočnom stole sa rozvonia za pár minút. Červená repa dodáva zelenine bohatú sladkastú chuť a marináda jej dodáva pikantnosť.

Naučte sa variť klasickú kapustu Pelyustka – recept je veľmi jednoduchý a obsahuje ingrediencie, ktoré pozná každý náš krajan. Nebudete ľutovať, ani keď si pripravíte trojitú porciu.

Kapusta Pelyustka s červenou repou – recept na ukrajinskú klasiku

Na varenie je lepšie vziať nie mladú, ale starú kapustu – bude najchrumkavejšia. A vyberte si červenú repu cukrových odrôd.

Na 3-litrovú nádobu budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • malá hlávka kapusty;
  • jedna červená repa;
  • tri strúčiky cesnaku.

Pripravte si aj produkty na marinádu:

  • litrov vody;
  • štyri polievkové lyžice cukru;
  • tri polievkové lyžice octu;
  • dve polievkové lyžice soli;
  • dve polievkové lyžice masla;
  • päť hráškov korenia;
  • dva bobkové listy.

Takáto rýchlo uvarená kapusta Pelustka sa pripravuje veľmi jednoducho: nakrájaná zelenina sa zaleje slaným nálevom a nechá sa marinovať.

Bob by sa mal umyť a nakrájať na stredne veľké štvorce. Červená repa by mala byť nakrájaná na tenké polkruhy, cesnak by mal byť nakrájaný veľmi jemne. Ak chcete, aby bol pokrm aromatickejší, môžete červenú repu predtým upiecť v rúre.

Na prípravu marinády prevaríme vodu a pridáme do nej všetky ostatné prísady. Kapusta Pelustka v ukrajinčine sa v nádobe prekladá vo vrstvách s červenou repou a cesnakom. Zeleninu naplňte slaným nálevom. Naskrutkujte viečko a pretrepte. Uložte pokrm do chladničky – po 3 dňoch bude zelenina marinovaná a pripravená na konzumáciu.

Ak máte radi pikantnejšiu Pelustku s červenou repou, môžete pridať feferónku alebo zvýšiť množstvo cesnaku.

Možno vás bude zaujímať aj novinka:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život